Voedselveiligheid

Taugé wordt gekweekt in een warme en vochtige omgeving waardoor het product gevoelig is voor bacteriën. Vanaf de binnenkomst van grondstoffen tot het uitladen bij de klant zijn processen onder strenge eisen gesteld. Voorbeelden hiervan zijn:
  • Werkinstructies voor de medewerkers welke zijn gericht op hygiëne en voedselveiligheid.
  • Gebruikt fust wordt gereinigd en gedesinfecteerd.
  • Materialen binnen het bedrijf zijn geschikt voor het verwerken van voedingsmiddelen.
  • Grondstoffen worden voor gebruik bemonsterd en gereinigd.
  • Na iedere oogst worden de kweekruimtes uitvoerig schoongemaakt en gedesinfecteerd.
  • Er wordt gezuiverde lucht en -bronwater voor het kweekproces gebruikt. 


Ons voedselveiligheidsmanagementsysteem welke is gebaseerd op HACCP methodiek, voldoet aan de eisen gesteld volgens de FSSC-22000 norm.

Hier
 kunt u de meest recente versie van ons certificaat downloaden.